Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Angelägen uppmaning

Nu får du vara så god att sätta dig och samla på dig
en hel del text och recitera den
så att scenfunktionen kommer i gång
Man kan ju inte spara hur många texter som helst
Även om du frekventerar torgen varje kväll och du vet
vad man skvallrar om
slutligen får du acceptera att du befinner dig i samma situation
som under fjolåret då du inte fick in dina surt förvärvade medel
utan fick vigga dig fram
Nu sitter du framför ett av dina köksskåp
och låter sakta knivarna läggas tillrätta i lådan
medan köksfönstret förvillar dig till den årstiden
då det brukar vara sommar
Nej du befinner dig i samma tomrum
som salen bakom dig
Men samtidigt vet du att om en stund
kommer hela paraden av inträffade händelser förstumma
både dig och oss andra
För det är underbart att arbeta
då scenen inte håller sig för god
för att bli en del av oss




Övriga genrer av Lennart Andersson
Läst 94 gånger
Publicerad 2020-02-09 00:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson