Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Världen runtomkring oss börjar spåra på alla tänkbara sätt och vis, hoppas det inte är försent...


Ur askan från elden


Vi måste resa oss, ur askan från elden
Vi måste kämpa och säga som det är
Vi måste få askan att brinna innan den blåser bort
Och vi kan inte längre säga att: det rör inte oss
För våra barn kommer inte att få det bättre

Nej nu brinner krigen i alla världens länder
Och makten försvinner allt mer och mer ur medborgarnas händer
När till och med barnen slåss mot varann,
Tills det ena barnet slutar andas och mördaren blev den som vann

Men det är inte bara där ute som krigen brinner
Se dig om i ditt eget liv, syna dig själv för allan del
Ditt eget liv och ditt eget fel
Så gör något nu medan du ännu hinner

Nej vi måste resa oss, ur askan från elden
Och börja värna om varandra
Vad händer när våra barn skall ta över
Och de inte har fått den omsorg de behöver

För nu finns bara askan och röken
Nu måste vi få vårt land på fötter
Även om vi faktiskt saknar rötter
Så kan vi odla nya

Vi måste ena oss nu, mot våld och kriminalitet
För ingen får det bättre av att bli såld till ensamhet
Bakom galler, lås och bom
Ty sitter man där blir själen jävligt tom

Vad bryr man sig då om mänsklighet

Nej vi måste resa oss, ur askan från elden




Fri vers av CF
Läst 345 gånger
Publicerad 2006-07-05 12:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

CF