Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alla texter i "Rost serien" är inspirerade av datorspelet "Rust".


Rost IV

På vägen ner i trappan som leder till valvet hör jag steg bakom mig,
- Den här vägen detta måste vara den som leder till skatten!!
Mitt hjärta slår dubbla slag, "det är fienden" tänker jag.
Sex skott det är allt jag har i mitt magasin jag måste få varje kula att räknas,
jag ställer mig intill väggen i ett valv allt efter jag hör stegen komma närmre.
"snabba steg, han har inte sitt vapen i beredskap vilket ger mig ett övertag" är mina tankar jag gör hammaren redo, tar ett djupt andetag.
Ser en skugga mot väggen, en kropp kommer runt hörnan revolvern går av.
mitt i prick, träffade honom rakt i ögat, han faller ihop som en hög med löv.
"KONTAKT!" hör jag någon skrika och följas med orden uppfattat av andra röster,
jag räknar det till fyra stycken.
Jag fortsätter neråt jag kan se valvet men stegen bakom mig kommer ikapp,
snabbt beslut jag måste göra mig redo att skjuta snabbt fyra soldater kommer med vapen redo att skjuta, ser skuggorna slå väggen igen, men jag är redo har övat på att skjuta sedan jag var liten pojk.
Soldaterna rundar hörnet, jag är redo att dö för att skydda det som är mitt.
Samtidigt som dom rundar hörnan skakar marken som om en jordbävning slått till och en kraftig explosion hörs, det är Bravo styrkan som sprängt av alla sina laddningar på en och samma gång.
Jag tar tillfället i akt och skjuter ner de fyra soldaterna snabbare än vad någon kunnat tro, bröstet, halsen, munnen och magen - han får jag avsluta med min kniv. "En kula kvar" tänker jag och öppnar valvet.
Valvet är tomt!




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Noll Grader
Läst 135 gånger
Publicerad 2020-02-16 12:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Noll Grader
Noll Grader