Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alla texter i "Rost serien" är inspirerade av datorspelet "Rust".


Rost V.

Allt är borta! Utom ett gammalt dubbelpipigt gevär och några hylsor.
Väldigt fint gevär dock, graverat av den gamle eremiten uppe i bergen.
En av explosionerna måste varit här, dom kan inte ha hunnit långt, laddar om revolvern och hagelgeväret.
Fortet är säkrat och jag samlar mina mannar.
-Hör upp! De har rånat oss! Fienden är inte långt borta!
krypskyttar upp i de nord-östra tornen och kika och rapportera allt ni ser!
-UPPFATTAT!
-Ni 3 andra, ladda om era vapen ta med så mycket ammunition ni kan bära!
Vi ger oss av, efter en stunds letande bland de vassa klippformationerna, hör jag i radion; 30 meter er klockan två, Kontakt!
-Okej, ni hörde radion gör er redo! Ni två flankar vänster, du stannar kvar håll öga på krönet där framme Skjut direkt, jag rör mig höger.
Jag springer med snabba lätta steg, tills jag kommer fram till en stor platt sten, nästan som en vägg, om allt går som jag vill nu så får jag en bra vinkel här.
Från vänsterflank: -Kontakt 6 fiender!
Hör hur det börjar smattra. Ser hur det formas ett moln av damm i området där de skjuter.
-Man nere, död! minst 2 kvar!
-Karjo i mitten! spring och hjälp.
Ser hur han börjar röra sig till platsen, men samtidigt börjar han ta eld från sin höger, soldater flankar nära mig på högerflanken, jag måste hjälpa honom!
3 nära 4 längre bort, ett, två.. ett två tre! Jag kikar runt hörnet med revolverna i vänsterhanden och hagelgeväret i höger, samtidigt som jag rundar hörnan så står där en soldat som jag missat, pipan från min revolver pekar rakt mot knäskålen på honom och jag trycker av som utav en ren reflex, han faller framåt och landar lägligt med skallen framför pipan på mitt hagelgevär, trycker av ena pipan och där finns inget ansikte kvar på den mannen.
De 3 närmsta soldaterna står en aning chockade över vad som just hände, vilket blir min chans, skjuter mot den första, träffar halsen - inget hot, skjuter mot nästa som precis hunnit lyfta sin bössa, bröstet, huvudet - inget hot, nästa hinner skjuta träffar mig i axel, mage och ben, men hans vapen låser sig, panik i hans ögon, skjuter mot honom, träffar armen, skjuter igen rakt i bröstet, -inget hot.
Kastar mig bakom en närliggande sten och trycker mig nära då de 4 andra soldaterna börjat öppna upp och skjuter som galningar, laddar om min revolver så hastigt jag kan alldeles skakig av adrenalinet, en ny hylsa i hagelgeväret, när de laddar springer jag. börjar springa så fort jag hör att skotten avtar, reser mig och springer så for jag kan då jag inser att de skjuter i omgångar, och två av dem står redo att börja skjuta, jag slänger mig åt sidan och blir träffad på flera ställen,
då hör jag en snabb salva som går av och jag ser fienden falla, vänsterflanken är tillbaka.




Övriga genrer av Noll Grader
Läst 128 gånger
Publicerad 2020-05-06 14:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Noll Grader
Noll Grader