Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Små flickor indoktrineras

 

 

De enda förlorare som skulle finnas om vi förbjöd slöjan är de manliga hedersförsvarare som skulle förlora sin viktigaste uppgift i livet, att kontrollera sina kvinnor.

 

Det står inget i Koranen om att en kvinna måste bära slöja. 

I Koranens sura 24, vers 31, uppmanas muslimska kvinnor "att sänka blicken, vara anständiga, täcka sina bröst och inte framhäva sina behag för främlingar". 

 

Däremot får en kvinna som bär slöjan aldrig ta av den. För en kvinna som bär slöjan signalerar att hon är en kysk och ärbar kvinna. Om hon tar av den förlorar hon helt enkelt sin kyskhet enligt den islamiska definitionen. Slöjan har en direkt koppling till familjens heder. 

 

En muslimsk man kan ta av sig sin religiösa turban, raka av sig skägget och ha på sig slips och kostym eller ta på sig badbyxorna och bada när han vill.

  (Källa:Gefle Dagblad)

 

Varför pådyvlas små flickor att bära slöja då, om det är den vuxna kvinnan som anses så "farlig" för andra män?

 

 

 

 

 




Övriga genrer av Öknens Ros VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-02-16 13:39



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Om kvinnor och flickor blir påtvingade en viss klädkod kan jag be att få tala om att det är år 2020 nu, inte 1520.
2020-02-16

    Lena Staaf VIP
Det finns många tolkningar av Koranen. Vilken hänvisar Gefle Dagblad till? Det är inte jättevanligt att små flickor bär slöja men några gör det. En del hänvisar till religion, andra till tradition. I de länder där det religiösa förtrycket är som hårdast måste männen ha skägg av viss längd, annars blir de bötfällda....
2020-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP