Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Var är vintern? (Min klimatkamp 17/2)

Idag har jag åkt till mitt andra hem i Södra Norrlands kustland. Här är det 7 grader varmt och inte en snöflinga så långt ögat når. Visst har det varit gröna vintrar förr. Och i andra delar längre norrut i Sverige lär det finnas massor med snö även i år.

Ändå; det känns fel. När jag bodde här på 70-talet var, som jag minns det, februari den allra kallaste vintermånaden. Och när det var barmark i Mälardalen brukade det vara snö här omkring.

Det kunde vara värre, det kunde vara regn, storm och översvämningar. Som det är i Västsverige...

Jag önskar att jag kunde tro att detta bara är tillfälligt. Vad är Sverige utan årstider?

Vinter med kyla och snö, kom tillbaka, allt är förlåtet.




Övriga genrer av Aloisia VIP
Läst 123 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-02-17 19:26



Bookmark and Share


  Niliboy
Fint ordat! Häruppe är det runt metern m. Snö men det är inte så kallt som det brukar i februari!

2020-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP