Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En grupp kvinnoprästmotståndare vill bryta sig ur Svenska kyrkan och bilda ett eget stift.


Präst eller kolera

 

 

 

 


Vi anser att en präst skall vara man.
Det tycker man dock ej i Svenska kyrkan;
de menar helt befängt att kvinnor kan,
och hemfaller åt antikristlig dyrkan.


Vi män förkunnar sakramentet bäst,
för saligt är att bocka ej att niga.
Helt självklart kan en dam ej vara präst
ty kvinnan i församlingen skall tiga.

 


Allt tjafs och trams har tagit all vår kraft
så vi flyr nu den klerikala scenen,
ty trots att vi har huvudet på skaft
så lovprisar vi det emellan benen.

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Judas Ekholm VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-02-18 15:59



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Patriarkatet förnekar sig inte.
2020-02-24

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
I de heliga könens outtömliga lust,
och de omättliga magarnas hunger,
AMEN !
2020-02-24

  Solweig Jansson VIP
Suveränt ! Det är är du så jäkla bra på !
2020-02-18

  Ulf Carlsson VIP
Hoppsan! Jag missade texten under rubriken.
Det betyder att min tidigare kommentar blir tokig.
Själva dikten är ändå kul, som sådan.
2020-02-18

  Ulf Carlsson VIP
Kul!
Bra försvar för den svenska lutherska kyrkans kvinnosyn och en rejäl känga åt gubbsjuka tendenser i det civila manssamhället.
En förarglig arytmi i den tredje strofens andra vers.
2020-02-18

  Briza media
Underbart! Härlig sammanfattning av retoriken :)
2020-02-18

  Briza media
Underbart! :)
2020-02-18

    Lena Staaf VIP
Härlig snyting åt de inskränkta kvinnoprästmotståndarna!
2020-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP