Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten beskrivning av dagen.


ögon

Röken stiger upp, ur alla dom oändliga gatubrunnarna framför mig.

Kylan som ännu inte försvunnit ligger tätt runt min jacka, och jag försöker hålla mig varm.
Jag drar åt halsduken och tittar upp mot slutet av gatan.

jag ser två personer, två män som är ute och röker.
skylten ovanför lockar med sitt neonljus.

Jag stiger in i och känner genast igen doften av pannkakor.

Innan jag sätter mig ner går jag mot servitören bakom disken, och frågar om dom fortfarande serverar.

Han tittar konstigt på mig och sänker sedan sin blick utan ett ljud och fortsätter rengöra glasen.

Jag hittar ett ledigt bord i det borte hörnet nära biljardborden.

Stället verkar vara ganska tomt, var min första tanke.

Tittar på klockan och den är inte mer än halv elva på kvällen.
Servitrisen som inte kan vara mer än nitton år, sträcker fram menyn och frågar om jag ville ha något.

Jag hann inte svara innan hon sa a

"jag hörde dig innan, pannkakor och kaffe?"

Jag nickade och hon gick in till köket.

Tittar ut för att se om jag känner igen någon, men inget ansikte känns igen.

Det har nu börjat regna.













Övriga genrer av SamuelP
Läst 130 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-02-25 23:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

SamuelP
SamuelP