Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Just på bilden jag här valt att illustrera bilden. Syns en av de trappor som leder upp till platsen. Även en bit av staketet syns på bilden. Det är sommar och det kan mycket väl vara 'en dag i juni'.


Som du kan se av bilden...




...bär stegen i trappan upp till en byggnad, även
den byggd och utförd i sten. Dessa trappor har
trampats av en stor mängd fötter och även andra
vägar in i parken har fått människor såväl långväga

ifrån som något mera nära, ta sig till med att flanera,
promenera samt skrida. Ensamma eller i sällskap,
tysta såväl som något talande, kanske mumlande
eller stojande, gjort sin entre till en hyggligt liten

men inbjudande plats, som när dess grindar har
stängts och låsts, inramats av låga byggnader och
svartmålade staket av gjuten metall. Platsen har
besökts av människor av alla de som slag, oavsett

hudfärg, kön, ålder, livsåskådning eller sätt att ta
sig fram på ett mindre motoriserat vis. Platsen är
vida känd ändå är det få som har kunnat gissa sig
till platsen ens då foton som tagits av den, om än

dessa bilder setts som fragment av den. Det betyder
så mycket för så många, men sköts samtidigt av ett
fåtal utvalda. Klara fördelar gör att den står att finna
i huvudstaden och dess syfte är förstås klart att se.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 173 gånger
Publicerad 2020-02-26 20:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP