Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hat

 

 

Vad är hat annat än den avsky vi känner för andra människors missgärningar. Det är märkligt att t o m människor som överlevt koncentrationslägren säger sig inte känna hat mot dem som utsatte dem för detta. Om de inte känner hat, vad känner de då? Om det sades ingenting.

 




Övriga genrer av Öknens Ros VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-02-29 13:01



Bookmark and Share


  ULJO
Vissa saker må vara oförlåtliga. Men varför inte älska istället
2020-03-02

  Kungskobran VIP
Hat är en mänsklig rättighet
2020-03-01

  Cikoria Blå VIP
Hat tar så mycket energi ifrån en.
En process man måste igenom för att kunna gå vidare?
Man kanske inte kan, vill eller ens skall förlåta. Men så småningom komma fram till någonsorts accepterande och sedan försoning?
Det går ju inte att ändra på vad som hänt.
Vad gör vi idag för att ondskan inte ska ta över?



2020-03-01

  Bodingen VIP
"Stockholmssyndromet".
2020-02-29

    Lena Staaf VIP
Intressant diskussion om hat! Att hata kräver ett visst mått av kraft. Kanske överlevarna känner att de inte har det.
2020-02-29

  Niliboy
Hat är av en egen natur. Om någon hoppar på mig ger jag strax igen, jag blir förbannas helt enkelt!
2020-02-29

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Må Gud hålla oss från den som inte vill vara arg på den som har gjort fel mot honom.
Det finns inget större hat!
2020-02-29
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP