Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Känga

Det är så svårt att hålla takten

Med er som har makten

Ni tycker mycket men är inte konkreta

Då vår tillvaro står på spel gäller det att VETA

 

Har inte kunskap och vishet en plats i politiken?

Så borde det fungera i praktiken

Sluta kriga för era ideologier

Låt viktigare arbete ta plats i era partier

 

Det är nödvändigt att ge oss sakliga argument

Och även tydlighet är ett viktigt element

För våra ställningstaganden i debatten

Vilket ökar den demokratiska skatten

 

Men att reformera och skapa en ny arena

Borde sedan länge ha skett, så ni är sena

Ett samarbete med expertis och utan de olika blocken

Samt att ni tänker pragmatiskt hela flocken

 

Att hitta lösningar bör stå i fokus

Ändamålsenligt och inget hokuspokus

Detta kan vara ett sätt att lösa problemet

Istället för det nuvarande partisystemet

 

Statskonst är ju själva ordet

Som avser åtgärder för allas våra liv

Men lägg då alla korten på bordet

Och förklara era dolda motiv




Bunden vers (Rim) av Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Läst 162 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-02-29 18:59



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Ja inte lätt att förstå maktens spelregler!
2020-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Pia Laurell (fd Kal Wallin)