Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allas lika värde (Min klimatkamp 21/3)

Idag är det internationella Downs syndrom-dagen. Att det är just på dagens datum beror på att den som har Downs syndrom har 3 exemplar av kromosom nr 21. Står det i Wikipedia.

Så jag väljer att tänka lite extra på alla människors lika värde, eller kanske snarare att alla människor borde ha samma värde.

Jag väljer att inte tänka på de val som t ex läkare i Italien tvingas göra för närvarande.

Jag låter tanken snudda vid dom som väljer att åka till fjällen, utan att reflektera över om det kan räknas som "nödvändig resa".

Solidaritet är svårt.




Övriga genrer av Aloisia VIP
Läst 100 gånger
Publicerad 2020-03-21 19:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP