Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag begär mer

ja, jag begär mer än detta

jag begär mer än ditt pissljumma kaffe
i guldbekantade porslinskoppar
jag vill mer än din tomtebolycka
och sprutlackerade köksskåpluckor
för dyra pengar

jag finner ingen tillfredställelse
i vita trästaket
runt husets fyra väggar
som bara dubbelbekräftar
begränsningarna i ditt erbjudande

jag begär mer än söndagspromenader
hand i hand
och gråtande barnaskrik
jag vill inte spjälsängar
och babykräk mot axeln

har inte lust att välja pensionsfonder
eller elleverantörer

ja, jag begär mer än detta
är det jag eller du
som är sinnessjuk
eller bortskämd
eller ansträngande för omgivningen

jag ber bara om möjlighet att andas
med fullt utvidgade lungor
befriad
från alla korsetter

är det för mycket begärt




Fri vers av Vilja
Läst 445 gånger
Publicerad 2004-10-19 19:56



Bookmark and Share


    Emma_med_t
Precis.. aldrig svensson, aldrig../E
2005-05-24

  Casbah* VIP
sitter på andra sidan staketet men gillade denna ändå...
2004-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Vilja