Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hatad och bränd

 

 

 

Du är inget, en usel kugge i maskineriet

Von Obens streberretorik leder svineriet

Blott Glömma

Dina drömmar

Gömd och fördömd

Sträva efter dagen du slutligen går i pension

Slagen i bojor av slentrian och apatirevolution

Deras slutgiltiga doktrin

Drunkna i ångest och spleen

Fira med lim och terpentin

 

 

Fittigt behandlad

Till skuggbild förvandlad

När maktens män smörjer sitt krås

Och mäter kuk i ett gloryhole-bås

Ruska liv i det hjärta som hostar och rosslar

En harkling i moll och ryggraden lossnar

Du kan inte sjunga

Med bakbunden tunga

Ett sönderstympat pyre

Bestulen på sitt syre

 

*

 

En smitta, ett övergrepp – kallad politik

Attachéer och styresmän med hammare och spik

Korslagda plankor vid avgrundens bål

Naglad vid brädorna, elden dansar så frivol

Hatad och bränd

Ratad och skrämd

Torra tårar

Dåsiga dårar

Sliter dig tillbaka till asbestfabriken

Och herr Direktör steppar glatt över liken

 

*

 

Men rustad med pennor och ord i ditt blod

Välter du tyrannen med vrede och mod

Pamfletter ristade i valkigt skinn

Snor deras framtid och gör den till din

En glimt av en värld

Utan maktmännens svärd

I en glödgande natt

Hör mitt skratt

Kräken faller platt

Farväl. Schackmatt!

 

 

 

* * *




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-03-28 12:15



Bookmark and Share


  Linda Strega
Har Discharge på i bakgrunden och denna text passade ypperligt till!
2020-03-29

    ej medlem längre
Här visar du precis, exakt vad skåpet ska stå! Bravo!
2020-03-28

    Lena Staaf VIP
Aah, med din penna som vapen måtte makthavarna huka sig!
2020-03-28

  Öknens Ros VIP
Vad säga, annat än briljant poetat!
2020-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP