Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Through the Tulips


Tårna sitter på rad
längst ner på kroppen
och samspråkar
som vore de ett gäng seniorer
längs väggen till en taverna
i en grekisk småstad

Stortårna har högst rang,
det vet de övriga,
och anpassar sig,
men alla, även stortårna,
har ju långa ben över sig,
som befunno de sig nederst
i New York Citys Twin Towers

Deras föreställningsförmågor
når knappast högre än knäna;
dessa välvda under av mekanik
högt upp i byxorna

Tårna är vagt medvetna
om hälarna,
men bevärdigar inte dessa bakåtsträvare
med någon som helst uppmärksamhet

Sin låga position till trots
besitter tårna en framsynthet
which comes with the territory

Med naglarna som keppor
och jordnära sinnen
blickar de framåt
och kommer alltid först fram




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 134 gånger
Publicerad 2020-03-29 15:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP