Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några reflektioner kring att hålla sig i karantän. Jag försöker hålla på alla regler och rekommendationer; går ut och stavgår, handlar, köper en fika, men håller avstånd. In Medias Res", se not efter texten.


In Medias Res.

I karantän under en pandemi djupnar bilden
här, i ett stilla nav, finner jag mig lite paradoxalt
In Medias Res, i händelsernas centrum;
spinner min bild i ett trådlöst nätverk.
Vi bör ej resa, men här, i orkanens öga, kan vi
färdas, In Medias Res.

_________________

Wikipedia
In Medias Res

"Är ett berättargrepp som innebär att en
historia börjar mitt i handlingen vars
helhet blir lite tydligare efterhand.
Att en berättelse inleds under pågående
händelse innebär inte nödvändigtvis
att den inletts In Medias Res, sett till
berättelsens centrala eller övergripande
handling."




Fri vers av Olof Lagerhorn VIP
Läst 157 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-04-02 11:45



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Jag tycker att det är intressant att se hur allt detta påverkar människorna och vad de sysslar med istället för det de brukade göra...när pandemin är över undrar jag hur många som har ändrat sitt sätt att leva eller om de faller in i gamla vanor igen...det ska bli spänande att se tycket jag...
2020-04-18

  Solstrale VIP
På min ö är det som vanligt - märker inte i min vardag någon skillnad alls... Fortsatt dvs ingen kommer förbi spontant, har inte skett på 20 år... Ingen bjuder mig på middag spontant har heller inte skett på 20 år... Ingen av de jag umgicks med för 20 år sedan ringer eller tittar in spontant... Varför då? Jo jag drabbades utav kvinnovåld, som egentligen borde kallas mansvåld för det är ju en man som slagit, då behandlas man som kvinna likt pesten... Så på detta drabbas man av isolering , så gillade läget... Lärde mig att vara ensam, vilket är trevligt, givande och utvecklande... Gnäll aldrig över isolering som idag, gilla läget håll er friska och må bra bara...
2020-04-17

  Marita Ohlquist VIP
Nu är vi som små öar i livets stora hav sitter på stränderna och längtar efter gemenskap!
2020-04-02

  Ulf Carlsson VIP
Ett eftersträvansvärt tillstånd av livsmedvetenhet som brukar infinna sig först efter medelålderns turbulens.
Quo Vadis?
2020-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Olof Lagerhorn
Olof Lagerhorn VIP