Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är tacksam och stolt

Jag är tacksam och stolt
för att jag bor i ett land
där riksdagen är en spegling
av folkets vilja på valdagen

Jag är tacksam och stolt
för att regeringens makt
är beroende
av riksdagens förtroende

Jag är tacksam och stolt
för att det krävs lagar
som är beslutade av riksdagen
för att kunna bestämma

Jag är tacksam och stolt
för att experterna
vädjar och rekommenderar
istället för att bestämma eller straffa

Jag är tacksam och stolt
för att politikerna
lyssnar till dem som har
kunskaper och erfarenheter

Jag är tacksam och stolt
för att vi inte jagar
ett osynligt litet virus
med polis och militär

Jag är tacksam och stolt
för att makthavare och experter
litar till folkets förmåga
att göra det som är rätt och klokt

Jag är tacksam och stolt
för att jag bor i ett land
där vi hjälper varandra
när nöden är som störst




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-04-08 08:26



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Jo, det finns mycket att vara tacksam för i Sverige, och att man hade sån tur att födas här. Tänker ofta så när det kommer till mitt ena barn, hur länge de måste vänta och utsättas för hån och hokus pokus med förbannelser och annat traumatiskt innan Operation Smile dyker upp i andra eftersatta länder.
2020-04-13

  Blomma-Stjärna VIP
Ja, vem önskar militärer och att bli slagen med bamburör - det är så bra det du så poetiskt lyfter fram här om vår demokrati - men det krävs att vi lyssnar på rekommendationer - att vi har respekt för experter, att vi är att lita på, som folk! Tack för den här texten!
2020-04-09

  Kungskobran VIP
Panikslagna politiker är livsfarliga
2020-04-08

  bibbi ahrnstedt
Din stil är alltid poetisk i allt du skriver tack, just det här behöver lyftas fram
2020-04-08

  AndLou VIP
Bra där!!
2020-04-08

  Solstrale VIP
Din text gör mig tacksam och stolt! Den är fantastisk till tusen ... Ord som behöver höras på vår jord, att det finns ett fungerande system!
2020-04-08

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet! Det finns mycket man skulle vilja ändra på men du lyfter fram väldigt grundläggande demokratiska frågor som vi bör värna om.
2020-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP