Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ibland låtsas jag att ingenting händer

 




språket det ordlösa

avlas av dagrar  

föds till färger

brer ut sig
i ådalen  där jag bor 


tankarna vaggar iväg
bortåt soliga slänten 

snärjda av snår, 
av vildvuxet tuvgräs 
fastnar i virrvarret

tiden  öppnas
när mjölkörtsplantan 
glider över i glöd 

solen som skärpedjup

en glänta, en glugg

ett löfte i luften
lyft genom gråmoln 
från markernas virrvarr 


blånande frågor
vänder åter 
som frön
i min jord 

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 385 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-04-14 08:01



Bookmark and Share


  Rublev
Per, mycket bra diktat om den skapande processen. Gillas skarpt!

Rubriken är poesi i sig: ”ibland låtsas jag att ingenting händer”! Känner igen mig! Tänker att poesi ofta handlar om lirka sig förbi mentala försvar och kontrollbehov. Att vara listig och oskuldsfull på samma gång, eller om vartannat. Att slå kullerbyttor nerför ”soliga slänten”!

Uppskattar mycket de geografiska, botaniska detaljerna som ger dikten en speciell doft och igenkänning, skapar trovärdighet och verklighet!

Dikten är väl sammanhållen, men en tydlig riktning. Helheten och detaljerna balanserar fint. Och jag dras in i flödet!

Slutet är oemotståndligt:
”ett löfte i luften/lyft genom gråmoln/från markernas virrvarr//blånande frågor/vänder åter /som frön/i min jord”

*Favorit!*

2020-04-20

  Nanna X
Du är en härlig naturpoet. Underbar titel!
2020-04-14

  Solweig Jansson VIP
En underbar text ! En av dina bästa i mitt tycke !
2020-04-14

    Lena Staaf VIP
Så vacker naturpoesi med ditt sällsamma språk.
2020-04-14

    Sefarge VIP
Bildrik innerlig njutbar
berikande poesi
Tack!



2020-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg