Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Osynligheten

Är det Gud eller djävulen
som skapat Osynligheten

Det som inte lever
förenar sig med livet
för att döda

Se på dina fingrar
Känn på dina tårar
Klia dig i näsan
Fukta läpparna

När människan gör sig
till naturens herre
djurens betvingare
existensens härskare
sätter sig Osynligheten på tvären

Bor hos rädslan
kittlar med piskan
Gör dig till främling
för dig själv och andra

Bäva i ensamhet
Håll avstånd
Misstänk alla
Håll dig hemma
Tvätta händerna
Sprita fingrarna
Andas i fyrkant
Andas genom filter
Andas inte in
Andas inte ut
Existensen kan ta slut

När alla döda är begravda
de arbetslösa apatiska
företagen förintade
resorna blockerade
drar sig Osynligheten tillbaka
för att räkna sina offer
sjutton arton nitton

Allting är glömt
Allting blir som vanligt

20 21 22
Au revoir




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 157 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-04-17 02:40



Bookmark and Share


  Anya VIP
Mycket bra om denna märkliga tid. Du fångar essensen. Jaa vad ska man göra? Bara att acceptera.
2020-04-22

  Blomma-Stjärna VIP
Aktuell och tankeväckande text - tycker om - fast många glömmer inte att det s.k. vanliga livet inte är givet - och därmed förändras vi-vår värld
2020-04-19

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om en parasit, osynlig för ögat som sprider sig över världen och orsakar stor förödelse.
Tankeväckande avslut.
2020-04-17

    Lena Staaf VIP
Synligheten - ett bra ord på detta virus som skördar utan att vi kan se det. Och dina tankar om vad det gör med oss och vår syn på världen.
2020-04-17

  KattenKin VIP
Tycker om denna som på ett spännande sätt tar sig an detta som precis sker, en osynlig fiende som sprider sig över jorden och skördar offer. Gillar särskilt inledning och avslut.
2020-04-17

  Mats Edin VIP
Stärkande att läsa mitt i allt
2020-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP