Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bernt

Bernt pratar inte med andra
inte om han slipper
men efter tre starköl
pockar lusten på

”Satt du och sov eller?”
säger han till mig
när jag sitter kvar i spårvagnen
på 10:ans ändhållplats
vid Väderilsgatan i Biskopsgården

Jag sitter med hörlurarna på
lyssnar till Ingvar Nilsson i P1
som säger att människor i Biskopsgården
lever i snitt åtta år kortare än andra svenskar

Bernt har ölen i plastkasse
och hunden Sickan i ett koppel
Sickan är blandras
och tio år gammal

Bernt pratar om sin högra axel
”Den är slut” säger han
Nu är jag fattigpensionär
men förut var jag målare

Jag hämta ut socialbidraget
men drygade ut genom att måla
Vetefan hur det gick till
när axeln gick ur led

Bernt sippar några klunkar öl
i kuren på Väderilsgatan
Han är nöjd — vi har fått kontakt
Sickan gäspar så det gnisslar

Nu kommer femmans spårvagn
Jag skall vidare mot Temperaturgatan
Det börjar duggregna
Vi vinkar till varandra när vagnen startar




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-04-29 05:30



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Fin dikt, tydliga bilder - lätt att följa med på turen!
2020-04-29

  KattenKin VIP
Gillar hur du skrivit om Bernt på spårvagnen, man hamnar där på ett säte själv. Tack för turen och sällskapet en stund, jag ska också av här! :)
2020-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP