Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten är tagen ur mitt rödgula häfte, utlagda som de är från högre nummer till lägre. (Texterna skrevs när lodjuret var tonåring.) Bilden är ett sådant underbart samarbete mellan min kamera och det som blivit motivet


(nr 11 av 124) Fördärvad




Jag hade en gång en sparv
ja, se det var bara larv
jag kunde inte låta bli att le
den satt i sin bur med nacken på sned

jag stod alldeles bredvid och log
den satt och gungade på burens golv
tills den var alldeles stilla och dog

djurvän så varm
jag hastigt viskade
jag hårdnade i min tarm
hett så blodet piskade

så gick det med mig dagen den dog
så gick det med mig då jag log
som det gick med mig
och så sakta jag dog

Nu är jag begraven på gården intill
grannen tycker jag luktar illa
men det anser inte jag
det är väl bara dill

När jag levde jag mådde så fint
min lycka, den slog alltså slint
mina ögon ruttnade
och jag såg nog som blint




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-05-01 20:52



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Detta tragikomiska stycke känns intressant att läsa - trots sin krystade form med halvt onödiga upprepningar.. Baserad på visan om en båt??

Begrepp som "i min tarm" och "bara dill" ger extra krydda åt svamlet. Samtidigt skymtar minst en moralisk konsekvens fram.... och rannsakar subjektet även bortom livets ramar. Fastän sådan värld tycks galen på förhand - där man kan orsaka död genom leende?!?
2020-05-02
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP