Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avstånd mellan oss



Du vet att jag är
utomjordisk
du besöker mig i

drömmarna


jag vet, du ser med
sådana ögon.

Kanske vi följer ¨
varandra

på håll

låter en stjärna
långt där ute

på avstånd brinna.


Inte som vår
vi kallar solen här.

Och dina ögon
ser mycket bättre

i mörker
än i ljus

som jag om natten.


Och där,
som i en havsvik

känner vi
under den där lyktan
av glas

dom kallar
månen här.


Hörs dina andetag
som en svag bris
dag som natt

tills jag nått fram

till dig.




Övriga genrer av Lars Gullberg
Läst 166 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-05-02 18:56



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Så ömtåligt. Fint
2020-05-13

  Marita Ohlquist VIP
En vacker text om längtan efter att nå fram!
2020-05-05

  Nanna X
Jättefin. Det finns andra avstånd än de två meters markeringarna på Ica...
2020-05-03

  Fredrik Axelsson
Mycket vackert.
2020-05-02

  KattenKin VIP
Oj vilken pärla! Den når nog fram till alla skulle jag tro. Sparar denna. :)
2020-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg