Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Uttrycket är gammalt och kommer ursprungligen från en personlighet i min egen familj. Texten är visserligen inte från fjortonhundratalet, utan kanske har legat till sig från 2015 04 16 eller så. Men rubriken är som alldeles 'färsk'.


Ungdomen kräver mera glass





Har funderat på en sak.
Ja, alltså det kommer hela tiden
en massa idéer om 'saker och ting'
i ens alldeles som egna huvud

och så vill en prata av sig med någon
om just det där tänkta. Litet som att
jaget blir förälskad, politiskt pånyttfödd,
religiös eller på annat sätt just som

sprickfärdig av iver att få förmedla
sig om 'just det där' som för ens egen
själ så nya och möjligt 'braiga'.
Hela världen borde få veta.

Men just som en själv gärna vill få
meddela sig med någon, ja då är nog
någon upptagen med sitt och så går
en själv och tar ett renande bad

och just när en står där och duschar
eller gör sig av med nederbörden
på tjotta lätten, så ringer telefonen
och den ligger förargligt nog inne i köket.

Men du kan som sagt höra dess
enträgna och envetna signaler
men som du är just upptagen så
gott som just för stunden alltså...




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 165 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-05-04 03:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP