Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Matsedlar och dess utformning

Matsedlar kan vara riktigt njutbara;
De kan vara spännande
Vackra
Utmanande
Till och med poetiska
- Dessa matsedlar finns att se inför måltider,
ofta på nätet eller varför inte irl på restaurangen eller
muntligen hos vännerna.

Sen finns det matsedlar en helst sluppit att se;
Trista
Banala
Ofräscha
Om än emellanåt relativt färggranna
- Dessa matsedlar åskådliggörs oftast något i efterhand och
då mer som en rebus av fett- och färgfläckar
på den glupskt inmundigande individens framsida.
Mer precist - på klädesplagget skylandes bröst och mage.

Att det ska vara så förgjordat svårt att äta utan att spilla!?!

Är min motorik bristfällig?
Är jag slarvig och slevar in lite för fort? Eller kanske för ivrig?
Kanske jag är för glupsk och kör med överlast på gaffeln?
Är min numer trinda mage en bidragande orsak
- längre väg mellan tallrik och mun då magen tar i bordskanten?
Ett ålderstecken?

Oavsett anledning:
Textilierna som skyler framsidan av min kropp
antar allt oftare formen av en provkarta
över den senaste måltidens rätter.
I natt: rödbetssallad och kycklingbullar!




Fri vers (Fri form) av PhanLieB
Läst 216 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-05-12 06:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PhanLieB
PhanLieB