Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Nej, jag tänker här inte på svartvita filmer som 'Moln över Hellesta' eller 'Driver dagg, faller regn' även om de säkert var nog så spännande såväl som romantiska på sin tid. Vet inte ens om det finns någon 'Gräsklipparens vals'.


Hur lång tid det tar för gräs att hämta sig...





...vet jag verkligen inte,
men kanske beror det på saxen.
Eller kanske på vilket slags gräs.

Möjligt att gräsrötterna hämtar sig
först när det börjar dagas, solen skiner
eller om det faller regn, bildas dagg.

En del människor bara gör 'sin grej'
eller går mera aktivt in
för att bli en sorts trädgårdsmästare.

Intresset för naturen är verkligen stort.
En del människor visar det genom
att bli en smula äventyrliga.

Andra vill slå sig själva på fingrarna
genom att hänga för evig tid på en vägg
andra seglar, rider bort i solnedgången.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-05-14 04:22



Bookmark and Share


  ULJO
Gräs behöver, vatten, ljus och en massa kärlek.
2020-05-15
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP