Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad ger kicken?

Det är lätt att gå vilse i detta land

i brist på själslig ledning och näring

med alla materiella influenser

som inte ger rätt återbäring

 

var finns själen, känslorna

varför kan de inte få visa vägen

det tycks inte vara modernt

kanske gör de någon förlägen

 

vad är då viktigt, vad är sant

när åsikterna är flera

det finns ingen botten, ingen kant

mest osäkerhet för hur man bör agera

 

det som ter sig viktigast är

hur allt uppfattas med blicken

och den fina ytan

som ska ge själva kicken

 

utan etikett, utan normer

tror man sig vara fri

men var finns den röda tråden

och var är rättesnöret att hålla i

 

…om ingen bor i Ditt hus förfaller det




Bunden vers (Rim) av Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Läst 227 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-05-14 12:02



Bookmark and Share


  mare VIP
Mycket bra skrivet
2020-05-15

    Max Poisé
Snyggt tempo i en högst aktuell text! Bravo!
2020-05-14

  Marita Ohlquist VIP
En bra text att läsa och begrunda!
Tack för den.

2020-05-14

  AndLou VIP
Mycket bra skrivet, kring ett viktigt ämne!
2020-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Pia Laurell (fd Kal Wallin)