Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett jävla gnäll: Nåväl, tjurandet resulterade i alla fall i en [ilsk] dikt. Producerad under jävligt kort tid och med Whitehouse pumpande i högtalarna. Helt oredigerad, och jag har snott två rader från mig själv... det bjuder jag på.


Idel ädel inavel

 

 

Stackars pappas fina grabb och stackars rika tjej

Född med silverlavemang, skyr paria och plebej

Pöbeln är ett jävla pack som ni ständigt vill klandra

För ni är Satans mycket bättre än alla de andra

Adliga i ben och märg

Fostrade på Lundsberg

Trots att examen blev ett fiasko av rang

Så fick ni en Bentley och en Mustang

Så att folk förstår att ni är av den bästa sort

Att ni inte har körkort det glömmer vi bort

 

 

Hej, grabben, som festar på Sture med kola

Och ser ner på alla andra, det får de tåla

För det är du och din farsa som pröjsar och bjuder

Men du får ingen brutta, nej, ej ens ett luder

Attraktiv som fekalier

Så svullna genitalier

Ger dig blue-balls och ett självförtroende i sank

Där du simmar runt i din penningastank

Men du ger ej upp, allt kan köpas för pengar

Tänker du och drömmer om Kung Midas ängar

 

 

 

Hej, tös, som Semestrar i Torekov och i Bretagne

Visar på Youtube hur man vaskar champagne

Med egen butler som hjälper dig med rubbet

Allt från att snöra dina skor till att tugga i dig krubbet

Lånar pappas kort

Bränner stålar fort

Och dagen då du faktiskt fyllde arton bast

Fixade du både läppar och pattar i plast

Att din trut får dig att se ut som en anka

Skiter du i, du kan puta och svanka

 

 

Själv har jag tröttnat på hela planeten

Vill blanda cyanid i sockerkakssmeten

Lipar och skakar, ni kallar det att softa

Klädd i martyrdräkt och stram offerkofta

Allting är smuts

Flyr som en struts

Längtar till tystnadens smekande hand

Där allt är av bomull i ett milt Sagoland

Men inte kan jag bara ta mitt liv

Självmord är ju ock ett alternativ

 

 




Fri vers (Spoken word/Slam) av Judas Ekholm VIP
Läst 366 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-05-15 15:09



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Härlig dikt som läses med glädjerysning. Mitt-i-prick- beskrivning av det patetiska rikemansfolket. På dem bara!
2020-05-15

  Briza media
Riktigt bra rim och rytm, stor applåd och salut! Börjar som mycket ilsken klasskamp men verkar får en lite mer psykologisk förklaring i det sista sorgliga stycket, vilket gör dikten ännu bättre.
2020-05-15

    Asta Kass
Haha! Asbra som vanligt! Jobbade som barnflicka för en sån familj en sommar.. i just Torekov. I egenskap av att ha skurat rikemanstoa, kan jag säga att de skiter lika illa som pöbeln. Överklassens diskreta charm osv..
2020-05-15

  Öknens Ros VIP
Säger bara, plastdockor.
Fantastiskt diktarverk!
2020-05-15

  Klint
rent ut sagt SKITBRA
sparar denna
2020-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP