Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är med en del serier, filmade eller inte, spelade eller inte, scenen kan vara en gräsplan eller inte. För den som inte ser skillnad mellan äpplen och päron, föreställer bilden röda hallon, till skillnad från gröna stekta tomater.


Dagens miss-förstådda ord - rödbetan




Rödbetan, som så många vet, har mycket sällan
politiska åsikter, även om den kanske ofta nog
växer upp på landet och sedan hittar väg in till
staden. En del människor får ibland för sig att en

beta måste vara just röd, när den lika gärna skulle
kunna vara just grön eller skön. Den har ju ändå
växt upp på landet som sagt och vet en något om
morötter, så är det att drivs de bara upp i god jord...

Vaddå? Har pennan kommit ifrån ämnet? Jo, men
även morötter kan ju vara missförstådda och ha
bytt så moderiktigt färg, även om den länge ville
hålla färgen, trots att det sedan inte längre verkade

så inne med att ha stått ute, i ur och skur. Men just
när dessa rötter vant sig en smula vid att som vara
såväl växande i popularitet som kunna ses som en
läckerhet, var och en av dem, ungefär som rödbetan

som ju få kan tycka sig läras att känna igen... här hör
jag telefonen ringa och så är det nog bäst att svara
för vet en något så är det just huru rosor på kinn... ja
du vet nog själv hur det kan vara eller blir just när

(konstfärdig fortsättning i del två)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-05-17 22:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP