Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
C´est la question som fransmännen lär säga sig leder


Vad är skillnaden mellan indicier och konspirationsteorier?

Undertecknad som under fars inflytande och inspiration kommit att utveckla ett klockarintresse för språk och därmed sammanhängande lingvistiska fenomen har under årens lopp ställt sig ett flertal mer eller mindre intressanta frågor inom området och jag är naturligtvis åhörare på P1 när de ibland sänder språkfrågan. Jag har även ställt en fråga dit via mejl. Naturligtvis har jag INTE kommit med. Men ändå. Jag har ofta förvånats över hur enkelt det är att genom byta ett ord mot ett annat så förändrar man hela upplevelsen eller skall man tänka narrativet eller kontexten av det skrivna.
Och vad händer om man byter ut indicium mot konspirationsteori? Det är klart man byter väl från juridikens område till politisk typ av område/argumentation.
Men är det inte så att indicium är en teori som har vissa fakta som pekar i en viss riktning och en konspirationsteori också har vissa fakta som pekar i en viss riktning men ändå leder de olika i sin förlängning till helt olika områden av det mänskliga livet fast de har ju också sina beröringspunkter måste erkännas
Övriga genrer (Essä/Recension) av Sören Turesson VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-05-19 13:44Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
att skapa en "flagrant delit" vissa tidningar sysslar med konspiratoriska ord sats.
2020-05-19

  Öknens Ros VIP
Intressant tanke.
2020-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP