Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ordet 'Su' är en sorts felhörning av engelskans 'att stämma i bäcken', rent juridiskt sett. Texten är på rim för att alls kunna läsas av människor med egendomliga eller blott ungdomliga minnen.


Golfbollens hyllningssång




Peg gy Sue
peg oh peg oh peg gy Sue

Det berättas att i Vilhelmina en gång bodde,
en fröken som just så i väderlek trodde,
golfare och deras bollar kunde sjunga,
utöver att tillsammans i takt gunga,

då på en gräsplan eller i bunker samsades,
ej bara hördes som litet gulligt tramsades,
deras dialektala uttal på stämma,
låt som en sång även nog där hemma...




(Det gröna i bild är inte del av en golfbana
utan fastmera en sorts love-träd i tennis.)




Bunden vers (Rim) av lodjuret/seglare VIP
Läst 163 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-05-24 04:07



Bookmark and Share


  danne //
Väldigt sportigt lagd men sport gör en frisk å kry .. röra på sig är bra för de grå!
2020-05-24
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP