Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Då får du verkligen lägga på en rem.


Försöker du springa från ditt rykte?

Under de 70 åren jag traskat omkring på vår jord kan jag inte påminna mig att någon varit i närheten till att lyckas. Egentligen anser jag att liknelsen med den gamla visan som börjar -- när skönheten kom till byn då var klokheten redan där..
har större bäring på hur det går till här i livet. På något mystiskt sätt kommer ryktet före personen på en ny arbetsplats. Sedan kan ju rykten vara mer eller mindre riktiga- i min i och för sig begränsade erfarenhet tenderar rykten att överdriva åt två olika håll antingen åt det positiva eller det negativa men egentligen inte vara så balanserade som vore lämpligt. I kampen om befordran gäller det att inte vara naiv. verkligen inte.
Ibland har jag märkt personer som iscensatt veritabla visk- och förtalskampanjer för att nå sina mål ofta baserade på personliga sympati och antipatier.
Dvs motsatsen till det naiva personer kallar fair play. och plötsligt sitter man där med svarte petter utan att ha begripit vad som hänt. Vi såg det inte komma är en mening jag tycker mig ha stött på alltför ofta.
Under min universitetstid fanns det en psykolog-gök Sjölund (hoppas jag minns hans namn rätt) Han hade utarbetat ett antal samarbetsövningar och när det gäller så fina ämnen som psykologi måste det ju också presenteras några skalor alternativt fyrfältstabeller. Jag vill minnas att högst upp på samarbetskalan stod solidaritet och längst ned fanns svarte petter. Det fanns också två skalstreck däremellan men de har jag dessvärre glömt. Sjölund verkar inte vara på modet just nu och det är ju så att vissa begrepp blir populära en tid för att sedan dö en död i skönhet (eventuellt).......




Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-05-24 21:46



Bookmark and Share


    Tidsljus
Viskningar är mäktiga. Vad hände med Rohan?

Vanrykte följer en långt. Efterhängsen jävel förföljer en bortom graven.
2020-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP