Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
återpublicering


stilla andetag

 

 

vågor når min vik

på avstånd hörs tiden skvalpa

häver sig och tillbaka

du lyssnerska deltar

från din klippa

vid motsatt strand

 

distansen över havsytan

binder ihop och skiljer

jag tänjer mina sinnen

för att närma mig

 

du pendlar din livlina och släpper iväg

i vår gemensamma riktning

skönjer vi en glipa

ett mellanrum i tiden

förenas där vår strävan till närvaro

en dyningsvik för längtan

svallet som uppstår

gräver oss gropar i sanden

vi ständigbarn

sökande himlen inom

 

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 282 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-05-26 17:35



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Väldigt vackert !
2020-06-04

    Lena Staaf VIP
Vacker dikt om längtan och närvaro. "Ständigbarn" - vackert ord!
2020-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg