Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blänga brukar inte kunna stå för att titta runt litet, så där som människor i stort brukar göra här som där. Att blänga brukar kunna stå för att verkligen starrbliga, se stint på annan i över flera minuter, 3 kanske, men 'allt' går att missförstå.


Det ses ofta som ett märkligt fenomen





Ett sätt att
se någon 'blänga',
är nog att

själv i sin
tur som 'blänga'.
Hur annars kunna

veta 'säkert' att
någon väl tittar?
Du måste titta

själv helt enkelt.
Men eftersom det
ligger i människans

natur att själv
kunna känna sig
som 'uttittad', iakttagen.

Medan samma människa
ger sig själv
rätten att 'blänga'

eller titta på
andra. Det, tittandet,
brukar dels ses

som en sorts
sport, dels ett
sätt att stilla

sin nyfikenhet. De
flesta gillar att
retas, att provocera.

Men de flesta
ogillar dessutom att
någon annan retas

eller nog provocerar.
Beteendet ger ofta
upphov till våld,

är ibland orsaken
till upplopp eller
någon sorts krig.

Trots att väl
'många nog' är
medvetna om just

'rätt och fel',
så uppstår det
stundom att människor

inte kan låta
bli att sätta
upp ett långfinger

i luften, för
att träna muskulaturen.
Fenomenet är alltså

väl dokumenterat, men
förvånar likväl människor
och leder ibland

till att de
känner sig oroade,
obekväma, om de

upplever sig själva
som utsatta för
'saken i sig'.


(Om bilden i sig, har jag tagit själv i ett svagt ögonblick då jag hade 'känsla för snö. Hålen i snön, på bänken ifråga, uppstod förmodligen då A. Ett spöke valde att vila sig en stund och trodde det gick bra att stå där. B. En utomjording valde bänken att landa på och rymdskeppet var av just den storlek som dessa hål antyder. Sedan mellanlandningen kunnat ses som 'lyckad', det säkert lyfte igen och stod stilla i luften strax över skogen i några minuter innan det accelererade bort över fältet. C. Det bara är en bänk med snö på och förklaringen till 'hålen' kan jämföras med att även en golfbana har en del hål här och där, bara i en annan storlek.)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-05-31 20:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP