Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ovanför mitt huvud



Jag fick ett ord
som hängde ner
på den första raden.

Jag tittade på det
och jag såg en plats.

Jag tänkte
att jag behövde
ett till

att låta det också
följa med ut.

Sen skrev jag
och plötsligt
hade jag kommit
till en sjö.

Väl där
kunde jag känna

hur pappret
jag skrivit på
blivit en fågel.

Jag strök vingarna
innan jag släppte den.

Hur orden dansade
runt i skyn

ovanför mitt huvud




Övriga genrer av Lars Gullberg
Läst 202 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-06-07 23:32



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Superfint om hur en text kan bli till. Att plocka ord som äpplen i luften, slutligen släppa iväg dikten, få uppleva att kärleken bar. Metapoesi när den är som bäst. :)
2020-06-10

  Stanley Rydell
Om den förvandlande konsten att se ett slokande ords potential, släppa det fritt för att låta orden dansa.
Allt sker mellan ”hängde ner” och ”ovanför mitt huvud”

Tänker att det är så här din poetik kan uppfattas
2020-06-10

  Kajan VIP
Originell och fin, om skrivandet upplever jag. Födelsen av en dikt?
2020-06-08

  Nanna X
...som sedan åter blir ord, menade jag. Mina ord halkade visst iväg i sjön där...
2020-06-08

  Nanna X
Verkligen intressant och vackert gestaltad förvandling abstrakt - konkret - abstrakt! Orden blir sjö/fågel som sedan åter blir sjö. Tänk vad som sker ovanför våra huvuden...
2020-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg