Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

RESONANS

Så slår du an en sträng, vars ton jag känner väl.
En välbekant refräng når djupt in i min själ.
Ditt hjärtas inre toner ger så ljud åt mina.
Med samma vibrationer blir mina toner dina.

Glädjen finner ingen gräns-Du spelar min musik!
När jag nås av dess frekvens, jag ser jag är dig lik.
En våg av längtan i mig vaknar som starka känslor ger.
Någonting inom mig saknar samma något jag i dig nu ser.

Allt det vi har gemensamt ivrigt mig påminner
om att en människa som är ensam söker tills hon finner.
Inför sanningen jag bävar när jag motvilligt förstår,
att dit min längtan strävar jag aldrig nånsin når.

Hur skall jag då försvara min mot längtan efter dig.
Kan någon det förklara-Hur skall jag värja mig?
När jag i dig upptäckte en besläktad själ,
då fann jag genast också min arkilleshäl.






Fri vers av Anderss
Läst 720 gånger
Publicerad 2006-07-10 21:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anderss