Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Urkälla

Natten lurar i skuggorna
dränker den sista dagningen
som en kattunge i vattentunnan.
Kvällshimlens brustna blick
stirrar vidöppet och svårtolkat.

Tillvarons gåta
är en gemensam frustration.
De egna obegripligheterna
en frustration i det tysta.

Kan man äga
sitt innersta lönnfack
det lilla skrymslet
med ett nedtecknat
men otytt språk?
Vi läser urkunderna
men äger inte orden.
Vi dricker källans virvlar
men äger inte upprinnelsen.
Vi ser fylgjans blågrå skugga
över hudens vita ensamhet
men berättelsen är inte vår.

Underströmmar kan suga ner
eller lyfta som en våg
spotta drivved
och spillror.

Bottenvarelser
sprattlar emot.
Kan inte fångas
bara studeras i flykten.

Vi har bara vår förundran
över denna märkliga resa.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-06-10 20:49



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Mycket, mycket bra; med en bister, men målande liknelse i början. Stark dikt; om existensen upplever jag.

2020-06-18

  LindaBirgitta
Vackert spunna ord!
2020-06-17

  Kungskobran VIP
Fantastiskt fin beskrivning av livets gåta
2020-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP