Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Icke-icke nödvändig resa (Min klimatkamp 10/6)

Idag har vi inte följt rekommendationerna och gjort en icke nödvändig resa till den lilla staden i södra Norrlands kustland, där jag inte varit sen februari.

Jag tycker att andra beter sig konstigt/felaktigt som samlas i stora grupper och inte håller avstånd, men jag är ju inte ett dugg bättre själv.

Jag tycker att jag har goda skäl att göra som jag gör. Varför kunde vi t ex inte vänta till nästa vecka, när det är okej att resa längre än 2 timmar? Därför att jag tror att det kommer att bli mycket mer trafik på vägarna då, och därmed större risk (för köer, olyckor och frustration hos chauffören).

Och vem bedömer om en resa är nödvändig? Om det finns andra alternativ är den inte nödvändig. Jag ville hämta hem en del saker från mitt andra hem, men ingen av de sakerna är något jag inte kan leva utan. Eller som jag inte kunde ha köpt nytt.

Varför ska jag följa rekommendationerna till punkt och pricka när inte andra gör det? Men det är heller inget skäl. Man kan bara ta ansvar för sina egna handlingar.

Förhoppningsvis tog vi inte med någon smitta norrut och ingen med tillbaka heller. Men om någon hostade i handen och öppnade porten strax före oss? Helt säker kan man inte vara...

Men å vad det var fint att få åka genom ett försommargrönt landskap, och alla gula blommor, och några lila, i dikeskanten. Blå, blå himmel, och blått, blått vatten. Frihet. Är vi framme snart?

Nej.




Övriga genrer av Aloisia VIP
Läst 113 gånger
Publicerad 2020-06-10 21:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP