Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Molnmedvetet


Låt himlarna brinna!

Lätta från livet!
Lev fram till nuet!
Man såsom kvinna,
låt himlarna brinna!

Vandra om dagen,
vaka i natten!
Sprid dig som vinden,
spring över vatten...

Vuxen som barn,
låt tankarna sakna!
Somrarna smälta,
vintrarna vakna.

Hör Midvinternäcken
som stämma i bäcken
Se Vårvinterdagar
som solgnistor jagar
Känn medvetet vinden
som bränner om kinden
Sök ljuvlighets dagar
som själsprickor lagar!

Låt tankar försvinna!
Låt himlarna brinna!
För man och för kvinna
Så molnmedvetheten
gör om mänskligheten
till det som Profeten
planterat i etern....

Se himlarna brinna!
Låt alltet få vinna,
för allt o för alla..
För en och för inga.





Bunden vers (Rim) av Jaramald VIP
Läst 1685 gånger och applåderad av 5 personer
Utvald text
Publicerad 2020-06-11 02:46



Bookmark and Share


    Asta Kass
Åh vilken vacker dikt!
2020-08-15

  bibbi ahrnstedt
Mycket inspirerande och fin poesi.
2020-06-21

  Boneyfrank VIP
Briljant. Som poesi skall vara.
2020-06-21

  lodjuret/seglare VIP
Texten är läst och funnen lekfullt allvarlig, litet 'gammal stil' över även.
2020-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Jaramald
Jaramald VIP