Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är aldrig nog (Min klimatkamp 12/6)

Den där tinande permafrosten. Om den tycker jag inte.

När jag läser ännu en dystopisk text om klimatförändringarna och kommer till avsnittet om permafrosten känner jag oftast att nu orkar jag inte mer. Nog nu.

Men det är aldrig nog. Trots allt jag läst om den tinande permafrosten och vilka konsekvenser det kan få, så hade jag ändå missat det faktum att områden med permafrost är bebodda. Bebodda och bebyggda med industrier och stora städer. Av någon anledning hade jag fått för mig att dessa områden är obebodd ödemark. Men så är inte fallet, förstår jag nu. Den smältande permafrosten är ett ännu större hot än jag förstått.

Nog om detta. Idag är det fredag. Idag var det, som vanligt numera, #climatestrikeonline. Om mitt foto av tant i skog med skylt har någon effekt på något överhuvudtaget? Kanske lite; vi passiva klimataktivister ser att vi inte är ensamma med våra tankar. Det kan åtminstone inte skada.




Övriga genrer av Aloisia VIP
Läst 106 gånger
Publicerad 2020-06-12 21:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP