Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är hackare människor? (Min klimatkamp 13/6)

"Hackarnas mål i coronatider: den pressade vården.

Det var en mardröm för ett sjukhus. Mitt under brinnande coronakris, med testlaboratorier för just coronavirusprover, fick universitetssjukhuset i tjeckiska Brno i våras stoppa  operationer och omdirigera akutpatienter. Sjukhuset hade drabbats av en så kallad ransomware-attack. De innebär att angripare låser datasystemen och kräver pengar för att, i bästa fall, låsa upp dem igen." (Svt Nyheter)

Jag tänker att det oftast går att förstå ett beteende som vid första anblicken verkar obegripligt, om man ställer rätt frågor och lyssnar noga på svaren.

Men detta kan jag inte förstå; människor som utför cyberattacker mot sjukhus i corona-tider (eller några tider). Hur är man funtad om man gör så? Hur omänskligt får en människa bete sig, och ändå kalla sig människa?




Övriga genrer av Aloisia VIP
Läst 104 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-06-13 20:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP