Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Helt blankt





Stenar och vatten
några moln, lite vind. Där borta
står några människor
med stråhattar på huvudet.
De pratar och skrattar.

Båtarna ligger still. De blänker
av solljus
Nu försvinner molnen.
Det börjar bli varmt.

Sällskapet börjar gå och jag står kvar.
Vet inte åt vilket håll jag ska gå.
Jag står kvar. Länge.




Övriga genrer av Lars Gullberg
Läst 212 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-06-15 17:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det finns både närhet och distans i denna mörka, stilla och lätt vemodiga dikt, ett utskuret ögonblick i tiden. Som att något händer där borta som man inte är en del av.
2020-06-21

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Håller med Kajan. Det är precis som en målning man betraktar.
2020-06-16

  Kajan VIP
Får känslan av att betrakta en impressionistisk målning, att betrakta.
2020-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg