Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svartare än svart


 

Du riktar din formulering

mot min brinnande tinning

och lämnar din skam i tamburen

när du gråter dig ut.

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 483 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-06-16 00:10



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Den här texten sätter igång tankar - man funderar på vad som hänt, vilka de är .... Det är bara 4 rader men innehåller så mycket som förgrenar sig både bakåt och framåt i tiden.. Ser det som en filmscen. Har du funderat på att skriva för film - kanske samarbeta med någon filmare ? Minns t.ex. dikten med det framrusande tåget - också väldigt filmisk - och många andra. Det skulle kunna bli väldigt spännande ...
2020-06-29

  Solweig Jansson VIP
Man hamnar mitt i ett dramas upplösning som du väldigt skickligt gestaltar. Du är suverän på traumatiska situationer - du skapar spänning utan förlösning !
2020-06-25

    ej medlem längre
Vilken text och vilket avsked, som en skenavrättning med bara ord. Kärnfullt som en elegant kanonkula.
2020-06-24

    ej medlem längre
Skam är den äckligaste av känslor. Den har en sån tendens att smeta av sig, att färga allt i svartaste svart.
2020-06-22

  KattenKin VIP
Snyggt, som en pistolhotssituation fast helt unik med gråt från gärningskvinnan som jag föreställer mig det. Håller med om att ibland gäller verkligen "less is more" som här. Applåd!
2020-06-22

  Briza media
PS. Titeln är helt perfekt. Och att less is more stämmer verkligen i detta fall. Fantastiska formuleringar som beskriver en våldsamt hård och sorglig kommunikation, i min tolkning.
2020-06-17

    Elisabeth Nilsson VIP
I få nakna rader ryms en sorglig nattsvart historia.
2020-06-16

  Briza media
En så stark text. Den har följt med hela dagen. Ett helt händelseförlopp i bara
fyra rader.
2020-06-16

    Lena Staaf VIP
Ord som pisksnärtar i tät text.
2020-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP