Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommar, sommar, sommar (Min klimatkamp 20/6)

Idag började årets Sommar i P1 sändas. Först ut var Greta Thunberg. Jag hade höga förväntningar och blev inte besviken. För mig var väl det hon sa inga nyheter, men jag tänker att för den som inte orkat/velat/kunnat sätta sig in i klimatfrågan kunde programmet fungera som en utmärkt introduktion.

Men det är just det; hur får man dom som är ointresserade att ta sig tid att lyssna? Vi som redan hört och läst alla Gretas tal, och läst en del litteratur om klimatet, och sett dokumentärer, vi hör vad hon säger. Även om vi inte gör de förändringar som krävs (och därmed bevisar att vi ändå inte förstår). Och dom som kommenterar utan att ha lyssnat, eller som hör något annat än det som sägs; dom går inte att nå i vilket fall.

Men alla andra. Alla dom som behövs för att kräva handling på en högre nivå, dom/vi som måste bilda opinion. Vi som måste gå från minoritet till majoritet. Vi som måste översvämma alla medier så länge coronan härjar, och översvämma alla gator och torg när det blir möjligt igen.

Hur når man människor som inte vill bli nådda?

En bekant skrev att det borde vara obligatoriskt för alla medborgare att lyssna på Gretas sommarprogram.

Ja, det borde det vara. Lyssna!




Övriga genrer av Aloisia VIP
Läst 94 gånger
Publicerad 2020-06-20 20:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP