Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Chans eller risk (Min klimatkamp 21/6)

Nej jag orkar inte! Läste Björn Wimans söndagskrönika i DN. Han skriver bl a om Erika Bjerströms nya bok "Klimatkrisens Sverige. Så förändras vårt land från norr till söder."

Sen gjorde jag mitt vanliga misstag att läsa kommentarerna (varför lär jag mig aldrig). En menade att 2 grader högre temperatur i Sverige vore väl bara skönt, här som det är så kallt, då kan man få längre badsäsong. En annan ansåg att mera koldioxid leder till en grönare värld, och om vi minskar utsläppen så dör vi.

Väderprognosen talar om chans för nya värmerekord. Chans?

Jag orkar inte mer.




Övriga genrer av Aloisia VIP
Läst 112 gånger
Publicerad 2020-06-21 19:27



Bookmark and Share


  Burn

"Chans?"

Ja, det är verkligen frågan. Och frågar man Jonathan Jeppsson, Aftonbladets nyhetschef, så är det redan kört, allt enligt hans nya bok. Men med en omedelbar hantering av klimatet och miljön à la Corona skulle framtidens barn en chans. Kommer det att ske? Sannolikheten för det är oerhört nära noll, så jag förstår att du inte orkar mer.


2020-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP