Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Permafrost igen; termokarst (Min klimatkamp 24/6)

Nu kan klimathotförnekarna glädjas; klimatmodellerna är fel.

Upptiningen av permafrosten går normalt långsamt, men ibland kan det lokalt gå mycket snabbare och leda till att marken kollapsar. Detta kallas för termokarst.

"Efter en serie ovanligt varma somrar i kanadensiska Arktis såg forskarna att omfattande termokarst hade skett i områden som enligt modellerna inte skulle tina förrän om hundra år". (Citat ur DN)

För den som tror att den globala uppvärmningen är av ondo finns inget att glädjas åt.




Övriga genrer av Aloisia VIP
Läst 104 gånger
Publicerad 2020-06-24 20:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP