Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

valsvaggad lek med sammelsurium

 

svirrgräs

jag bor vid hedänden

bakom gulväggar med  

svinda knutljud

stundna tankar kappas 

i ordsådda luftrum

en enda vindställd fråga

framför upplåsta öronlock

kindmjuka hjärtläppar

(var de verkligen mina)

plöjer sitt återord efter

en himlens brisviol till mig 

spelar upp runt omkring

flödar uppstråkshimmel

eolsharpor bland klippsprång

flöjtpärlor ur rinnande bäckfåra

bausundrag genom talldungen

videpipa kornknarrlåt

fjärran virvlar hackspettstakt

valsdimmor lyfter

nuet löses upp

ljudet lägger sig till ro

kvarvarande vid det gula huset

viskar jag knappt hörbart ”ja”

hand i hand på  "Jag är"

 



 




Fri vers (Fri form) av Per Rydberg
Läst 159 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-06-26 11:52



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Så fint du beskriver känslan av ett "nu" - det ögonblicket när man blir ett med alltets symfoni ! PS spelar du fortfarande trombon ?
2020-06-28

    Lena Staaf VIP
Naturens musik i lekfull orddikt.
2020-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg