Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Plågor

Allsköns obehag fyllde Ens gårdag,
En sargad soldat utan eldbröders lag,
Skott avlossas i mörkret mot,
En tänker; inte fan vet jag.

Motståndaren, besten, ser som om det vore,
Stjärnklart under mitten av sommarens ljusaste dag,
De blanka skott som En släpper loss,
Ens särdrag att glömma patroner,
Får med värjan värja sig mot de demoner,
Satan har släppt loss.

Av jord är En kommen,
Men att vara jord är något,
Som En ej kan förgylla rollen,
Domen mot En väntad var,
Ett liv utan färger och enbart,
Fullt av odågor.

Det kommer inte på frågor,
En är fortfarande fast,
I sitt huvuds plågor.




Fri vers (Fri form) av Preech
Läst 161 gånger
Publicerad 2020-06-28 16:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Preech
Preech