Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag undrar om det är en väsentlig fråga.


Finns det ord för varje tänkbar känsla?

Ibland kan man höra från människor som varit med om något obehagligt eller gement eller annat . De säger "Jag saknar ord för det skedda". Jag ser detta i skenet av den ordrikedom som finns på vinflaskornas etiketter. Där saknas inte uppfinningsrikedom. Man kan ju undra hur många som bestämmer sina inköp av etiketternas vägledning. För mig är det nog helhetsintrycket som avgör som bildmotiv färg och ursprung om vinet kommer från Chile Frankrike Italien eller Tyskland. En flyktig bekant till mig sa han föredrog vita tyska viner av typ spätlese. De som dricker mängder av vin skapar nog snabbt sina favoriter.
Jag provade ett vin av just denna typ och fann det inte speciellt bättre än övriga. Ett vin som jag gillade var ett vitt och mycket sött vin.
Att ett speciellt vin marknadsförs som Leif GW persons vin berör mig överhuvud taget inte. Jag jag blir nästan förbannad och tänker skall karln berika sig ytterligare har han kommit på en ytterligare nisch för att fylla sin redan tidigare svällande plånbok verkar nästan frånstötande på mig. Att redan täta kändisar skall slå mynt av sitt kändisskap lockar mig inte alls dvs det skulle aldrig falla mig in att att köpa ett par kalsonger bara för att det står Björn Borg eller Börje Salming i kalsonglinningen
eller var namnet nu är placerade i dem.( framför snoppen?)
Men vinskribenter kan ha en förförisk makt. Jag hörde på radio en man som höjde den så kallade pin noirdruvan till skyarna så jag var tvungen gå och handla den på systemet. Jag tyckte inte det var någon märkvärdig smakupplevelse.
Och sist men inte minst visst ger ordet schmetterling en doft av sommar väl så stark som fjäril vingad (uppå Haga).




Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 107 gånger
Publicerad 2020-07-01 14:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP