Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ute och cyklar (Min klimatkamp 14/7)

Punkt 3 från DN-artikeln "17 gröna stimulansåtgärder efter pandemin" handlar om att förbättra cykelvägnäten. Och visst, det är väl inget fel med säkra cykelvägar. Men många som behöver ta sig mellan hem, skola, arbetsplats, butiker, samhällsservice kan inte göra det med cykel; avstånden är för långa.

Viktigare än cykelvägar i storstan är levande orter i hela Sverige. Det ska inte behöva vara 10 mil till närmaste vårdcentral eller bankomat eller livsmedelsbutik.

Till alltför avlägsna platser kunde man ha ambulerande (eldrivna?) bussar ett par gånger i veckan med t ex bibliotek, apotek, livsmedel, paketförmedling osv. Och om möjligt cykelvägar till det ställe dit bussen kommer.

Hela Sverige skulle kunna leva med minskad privatbilismen om (den politiska) viljan fanns.




Övriga genrer av Aloisia VIP
Läst 100 gånger
Publicerad 2020-07-14 21:29



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Det behövs också en medborgerlig och individuell vilja att minska på det onödiga bilåkeriet.
2020-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP