Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det har fallit på min lott att stundom tala varmt om 'saker och ting', medan en del andra lätt oförstående människor låtit sig förstå att mitt eget sätt att hantera saker kan ha haft något av viss 'bett' över sig. Men jag sjunger mest.


Dagens förklarade ord 2020 07 17





Ogräs
-
växer mest i Norrland.
De odlar gärna ovanan att sätta o framför ord
som syns vara en som motpol till ord
oförsedda med o framför.

Som exempelvis gräs eller tymplig
(Ett ord som verkligen inte hörts eller synts
användas förrän Herr C, började anse
att det användes påtagligt litet.
Varför han genast uppfann det).

En del människor, främst boende som rotfasta
i jord nedan för just Norrland, anser
att 'hela Norrland' gärna fick ses
som just en sorts ogräs.

Medan infödingar i norra delen av landet
anser (tycks anse) att mera grönt och skönt gräs
än just där, det får en människa gärna leta efter.

Att det duger åt getter strax utanför Tärna by,
är då säkert. Jaså, du föredrar sammandragningar?
Jo, i teve och i en del andra sammanhang heter nog
platsen litt modernt klatschigt för Tärnaby.

Medan de som någon stund funnits på platsen
(exempelvis bor där eller lät vaggan synas i krokarna där)
nog är av en så som självisk uppfattning.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 151 gånger
Publicerad 2021-12-10 02:51



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Vilket härligt kåseri. Blev på gott humör av att läsa.
2021-12-10
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP